Klubbens Kajakker

Klik og redigér. Indsæt din tekst her....

Tur-/sportskajak

Tur-/sportskajakker er de mest anvendte kajakker på Ribe Å. Det er forholdsvis lette både, som er nemme at løfte, håndtere og transportere. Turkajakker findes i mange forskellige sværhedsgrader, lige fra brede begynderbåde, som giver en fornemmelse af stabilitet og sikkerhed, til smallere modeller som også bruges til konkurrence.

Tur-/sportskajakker er gode til at dyrke blid motion i, og de kan bruges til korte eller længere ture ud i naturen. De passer godt til det flade vand i Ribe Å og er ikke tungere, end at man godt kan bære dem over gågaden, sætte i ved Andeøerne og tage en tur på Østeråen.

 

Kapkajakker

Kapkajakker er til kaproning. De er smalle, lette og hurtige og det kræver øvelse at mestre dem.
I Ribe Roklub er det hovedsaligt de garvede og de unge roere der kaster sig ud i kapkajakkerne. De unge vil gerne udfordres, og for dem bliver det hurtigt en del af træningen at falde i vandet. Sidder de først i kapkajakken mærker de nemlig hurtigt farten og den svævende fornemmelse under dem.
Kapkajakkerne er ekstra sarte, og skal håndteres med respekt, så der ikke gøres skade på dem. 

K2 & K4

K2 står for toerkajak og K4 for firerkajak. I Ribe roklub har vi 2 K2'ere med forskellig sværhedgrad og en K4'er. Disse bliver flittigt brugt af vores Uroere og det sker at hele træninger foregår i en K2'er. At være flere i en kajak styrker samarbejdet, for det er utrolig vigtigt at følge hinanden, hvis man skal holde balancen. 

Coastal runner kajak

Klik og redigér. Indsæt din tekst her....

Havkajakker

Havkajakken er bygget til roning på åbent hav, som kræver en sødygtig båd. De har god lasteevne og går godt i bølger. Derfor kan de bruges til ture med overnatning, længere ekspeditioner eller roning på meget åbent vand i kraftig vind og søgang. 
I Ribe Roklub har vi to havkajakker, som man kan låne med på tur, hvis man er medlem og frigivet. Havkajakkerne tages også i brug på åen, hvis vi har en usikker roer, der ønsker at starte ud i en sikker båd.

Polokajakker

Polokajakkerne bruges til at kombinere vandsport og boldspil - også kaldet Kajakpolo.
I Ribe er de meget anvendt af klubbens Rolinger og U-roere til øvelser, leg og spil under træningen.
Ved Skibbroen kan det brusende vand give fornemmelsen af at være på en flod, og man kan øve teknikker i whitewater-roning.
I vinterhalvåret, hvor klubben har svømmehallen lørdag formiddage, kommer polokajakkerne med 3-4 gange, og der spilles kajakpolo og øves rul med dækken. Her deltager både børn og barnlige sjæle, for det er både god træning og et godt grin.